torsdag 7. april 2016

Even hos Logoped


Denne uken startet Even med logoped. Etter mye om og menn har vi fått innvilget 25 timer privat logoped gjennom Helfo. Even gikk gjennom en fonom test og klarte alle 104 ordene uten problemer. Det hun ser er at ordlydene er på plass når de står selvstendig, men når ordlyden blir et ord, sliter han med noen ord- blant annet R.

Britt var fantastisk! Hun fikk Even til å føle seg vel og fikk øvelsen til å bli naturlig.

Hun ser at Even har en hypoton munn muskulatur.  Hva det kommer av vet vi ikke. Det er nedsatt kraft i munn muskulatur, hovedsakelig overleppe, hos Even. Even siklet mye som barn ,og har nok trent seg til uvaner opp igjennom året. Kombinasjon med øre problemer har forsterket dette. Som hun sa- språket blir noe barnslig når en ikke får med alle ordlydene. Munn muskelaturen skal trenes ved øvelser og hun mener at det vil bli bedring ved øvelser!

Logopeden mener at det er en svikt at vi som forelder har måtte oppleve dette. Vi har vært i PPT systemet siden Even var 2, 5 år. Even har vært testet av PPT for det meste uten å finne noe årsak til det dårlige språket hans. Even må rett og slett få kontroll på tungen sin for å danne de riktige lydene. Logopeden mente det burde være en smal sak for fagpersoner å se den nedsatte munn motorikken hans! Akkurat nå føler vi oss lettet på Even sine vegne!


Øvelse med tungen

1 kommentar:

Legg gjerne igjen ett lite spor etter deg:-)