onsdag 1. juni 2011

Evens hverdag i barnehagen

Det virker som Even stortrives i barnehagen. Det har aldri vært noe problem å levere...heldigvis blir han veldig glad når vi henter han! Her er en update som vi fikk fra barnehagen for mai måned...

Mormor henter en sliten Even i barnehagen
Årets store aktivitetsmåned er forbi og sommeren nærmer seg med stormskritt. Vi har kost oss med planting og annet naturmateriale vi har plukket i skogen. Mauren har blitt kåret til årets insekt her på Humlebo. Både på turer og i barnehagen er ekstasen like stor over å se dette lille krypet hver gang. Det blir løftet og kost på og vist fram med entusiasme til alle som er interessert.

Besøket av Mikkel og reverockerene var en kul rockeopplevelse. Konserten ble holdt utendørs og selv om sangene var ukjente rocket vi med likevel. Siden vi var ute kunne de små tusle litt frem og tilbake men stort sett satt alle som tente lys og digget musikken.
Digget musikken fikk vi også gjort i gardeleiren hvor gardistene holdt et forrykende show. De store gikk hele veien ned og nesten hele veien tilbake også men på slutten røynet det på for de også, og de fikk sitte på i vognene. Det ble trangt om plassen men ingen klaget og vi kom oss opp i barnehagen igjen hvor Karin ventet med pølser og is. De som skulle sove sovnet som noen steiner den dagen.

Det var dessverre ikke så mange som fikk oppleve ha medmatdagen denne måneden fordi vannkoppene har herjet og nesten alle har vært smittet. Det virker som det har lagt seg nå og det eneste som vitner om” epidemien” er de restene av prikker som fremdeles sees i ansiktene. Men alle som ble rammet var vel fornøyde med å være ferdig med det...?

2-årsgruppeturen til biblioteket var en fin og berikende tur. Vi ble møtt av en veldig hyggelig mann som leste fra to bøker. Han var flink til å formidle, og barna fulgte nøye med. Han tok seg også tid til en samtale med barna,  hvor han spurte noen spørsmål som han fikk svar på. Noen  av svarene hadde mening, andre kanskje ikke fullt så mye. Det er jo det herlige med toåringer.:-) Da toåringene var på biblioteket koste ettåringene seg med en tur i nærmiljøet og nøt alenetiden. De fikk stabbe avgårde i sitt eget tempo.

Naturstien i dalen ble nok mest suksess for de store på avdelingen - de kunne delta på enkelte av postene men småttingene tuslet bare rundt fra post til post uten egentlig å skjønne så mye.
Neste år skal vi vurdere å dele gruppen.

Bondegårdsturen ble en flott opplevelse for liten og stor. Ikke minst var t-baneturen til og fra en hit. Fremme på bondegården fikk barna klappe og kose på sauer og lam. Barna klemte til med en sang for lammene også.Det gikk en stor purke løs og den var litt skummel men barna ble i grunn vant til den. Det var flere dyr der som også fikk besøk av de herlige ungene som vi har her på Humlebo.

Vi greide også å få til en tur til nærkirken hvor presten hadde forberedt et lite opplegg for oss. Han var en veldig barnevennlig prest. Vi satt i ring og sang sammen mens organisten spilte til. Etter samlingstunden fikk de som ville døpe en dukke. Det var klart de ville, og dukken fikk seg om ikke et bad så ihvertfall en meget fuktig opplevelse i døpefonten. Etter den seansen fikk barna løpe og gjøre hva de ville så det ble turning på alterringen og løping i midtgangen og kryping under alteret. Vi tror presten syns det var litt deilig da alle 18 barna forlot kirken til fordel for mat på gresset utenfor. Vi hadde med kakao og druer også, så vi koste oss stort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen ett lite spor etter deg:-)