onsdag 28. oktober 2015

Mandel og drenoperasjon hos Håkon

Tirsdag kl 08.35 ble Håkon operert i Bogstadveien på Øre-nese- hals. 10 minutter ute i operasjonen gikk selve brannalarmen, som ulte i hvertfall 10 minutter. Håvard prøvde å stoppe ulingen, mens personale prøvde å finne ut hva som hadde utløst den. Opp i alt ble den lille gutten vår operert. Jeg fikk en ansatt til å informere de på operasjonsalen at alt var ok og at det var falsk alarm. Operasjonen gikk som den skulle. Håkon fjernet mandlene og en stor falsk mandel mellom svelg og nese. Han fikk også inn to nye dren- da det var mye seig væske i begge ørene. Legen forsikret oss om at nå skal Håkon høre godt! Håkon lå på overvåkning ca 1 time før vi reiste hjem.

Da han kom hjem begynte det plutselig å blø fra nesebordet. Det bare økte på og ville ikke stoppe. Vi kontaktet selvsagt Dr Manheim og vi fikk beskjed om å komme tilbake eller reise til akuttmottaket på AHUS. Vi vurderte situasjonen i bilen- og vi var litt usikker- med at han faktisk begynte å blø fra ører også! Da vi ankom Bogstad ØNH stod teamet klart og han ble lagt rett i narkose igjen. Både Håvard og jeg fikk god oppfølging. Underveis kunne de fortelle at det var blødning fra nese og ikke polypp. Mest sannsynlig så hadde det bristet et kar under operasjonen- da han ble sugd for slim/gør og at dette bare hadde økt på. Blødningen ville ikke stanset uten sviing av blodkaret.  Litt drama- men vi følte situasjonen var under kontroll. Håkon var helt ferdig igår- sliten og trøtt.

Jeg har sovet med han i natt og han våknet opp med mye smerter idag. Heldigvis tar smertestillende en del av smerten, og han har lekt og fått i seg mye væske idag. Håkon har til og med spist moste kjøttkaker/poteter/gulrot. Han fikk fjernstyrt bil idag- og dere skulle bare sett hvor fornøyd en liten kar han var! Han løp for å merke den med Håkon klistremerke.

Ellers ringte Dr Manheim oss idag for å høre hvordan det gikk med Håkon.
Vi føler oss ivaretatt og at vi har fått god service. Nå skal Håkon være borte 14 dager fra barnehagen- vi skal bare kose oss og ta dag for dag.
Overvåkning med foreldre og anestesi


 Håvard prøver å stoppe en ulende brannalarm- Håkon sover ut etter narkose.
Hjemme dag med mamma og pappa

Godt utvalg av drikke
 

2 kommentarer:

  1. Veldig bra info fra dere, vi som bor på andre siden av Langfjellene tenker på dere. Hils Håkon fra morfar og si at han er stolt av han.

    SvarSlett

Legg gjerne igjen ett lite spor etter deg:-)